L’AREA de Barcelona es prepara per a la nova mobilitat
29/04/2020

L’AREA de Barcelona, el sistema d’aparcament regulat a la via pública, es prepara per adaptar-se a l’espai públic i a la mobilitat resultant de la futura sortida progressiva del confinament de la ciutadania. S’ha estat treballant conjuntament amb l’Ajuntament de Barcelona i les diferents àrees implicades, per garantir que la ciutadania pugui retornar progressivament a les seves activitats habituals, realitzant els desplaçaments amb les millors condicions possibles i, alhora, amb mitjans sostenibles i no contaminants.

Atès l’escenari actual i davant l’imminent inici de la recuperació de l’activitat ciutadana, s’ha elaborat d’un pla d’acció per part d’AREA per contribuir a adaptar la ciutat a l’increment de la mobilitat, en un context on es preveu un previsible augment de la mobilitat individual. L’objectiu de les mesures incloses en aquest pla d’acció és aplicar fórmules perquè la ciutadania reactivi el seu dia a dia d’una manera segura, sostenible, saludable i eficient.

 

Entre les mesures incloses en el pla d’acció de l’AREA s’inclouen:

 

MESURES PRÈVIES

•    Acabar la renovació de parquímetres, que aporten una millor tecnologia que permet el pagament sense contacte i l’aplicació de les tarifes ambientals que beneficien els vehicles no contaminants.

 

MESURES A CURT TERMINI

•    Aplicació de les tarifes d’estacionament en superfície del 2020 segons la classificació medioambiental del vehicle, coincidint amb la finalització de l’Estat d’Alarma, i que contribuiran a reduir els nivells de contaminació atmosfèrica de la ciutat.

•    Aplicació de l’horari continuat i ininterromput de l’area Blava de 9h a 20h amb l’objectiu de seguir reduint els desplaçaments de mobilitat en vehicles privats contaminants.

•    Manteniment de l’actual tarifa Resident sense canvis durant 2020.

•   Fomentar l’ús d’apps mòbils per pagar els tiquets de les places d’area Verda i area Blava (app SMOU) i de residents (app ONaparcar Residents) i de gestionar els tiquets de l’area DUM (app areaDUM).

•    Reforçar la desinfecció dels més de 2.000 parquímetres de la ciutat  fent especial èmfasi en les pantalles digitals.

•    Posada en marxa de quatre vehicles de control d’AREA 100% elèctrics per minimitzar els controls presencials a peu de carrer i facilitar la regulació de l’AREA incrementant l’eficàcia i eficiència. 

•    Extensió de les zones d’estacionament regulat en superfície de Barcelona.

•    Extensió per l’àrea metropolitana de la Distribució Urbana de Mercaderies per facilitar i millorar la distribució de mercaderies a diversos municipis de l’àrea metropolitana.

•    Intensificació del control de la indisciplina de motos en vorera per part dels vigilants d’AREA amb l’objectiu d’alliberar voreres i facilitar els desplaçaments a peu de la ciutadania.

•    Intensificació del control de la indisciplina de les zones d’estacionament regulat en la via pública per part dels vigilants d’AREA per fomentar un ús més responsable, respectuós i cívic.

 

Per a més informació:

•    https://ajuntament.barcelona.cat/premsa/2020/04/25/barcelona-prepara-lespai-public-per-a-la-nova-mobilitat/

•    https://www.barcelona.cat/mobilitat/ca/actualitat-i-recursos/una-nova-mobilitat-sostenible-en-un-nou-espai-public