Neix smou, l’app de mobilitat de Barcelona
31/01/2019

»   L’objectiu d’aquesta nova app és la de millorar l’experiència dels usuaris, unificant aplicacions i integrant en un mateix espai diferents serveis de mobilitat de BSM de manera més fàcil, còmoda i intuïtiva
»   L’aplicació estarà disponible a partir del 31 de gener per dispositius iOS i Android
»   L’apparkB, que permet pagar l’estacionament regulat en superfície (AREA) des del mòbil, evoluciona i quedarà integrat dintre d’smou

El proper 31 de gener arriba smou, la nova app de mobilitat de Barcelona  que uneix en un mateix espai diferents serveis de mobilitat, i que neix amb la  voluntat de millorar l’experiència dels usuari, oferint-los un ús més intuïtiu, còmode i àgil i facilitant-ne l’accés. Els usuaris disposaran d’informació al      voltant de la mobilitat de manera centralitzada i d’un accés directe cap als principals serveis de mobilitat de Barcelona de Serveis Municipals, com l’AREA, els Aparcaments B:SM o la xarxa pública de recàrrega elèctrica, sumant a partir d’aquesta base, informació de serveis de mobilitat complementaris.

Un dels principals serveis de mobilitat que ofereix smou és el de poder pagar l’estacionament regulat en superfície a través del mòbil mitjançant l’apparkB, que fins ara disposava d’una aplicació específica, però que evoluciona i s’integra a la nova app. Així, a partir del 31 qui vulgui obtenir un tiquet d’estacionament de l’Àrea Verda o Blava a través del mòbil podrà fer-ho a través d’smou.


En aquest sentit, els usuaris podran continuar obtenint aquest tiquet de la mateixa manera que ho feien fins ara, pagant només pel temps exacte d’estacionament, i sense la necessitat de desplaçar-se al parquímetre ni de deixar el tiquet físic al cotxe. Per tal de facilitar la inscripció de tots els usuaris cap a smou, l’aplicació apparkB continuarà en funcionament durant dues setmanes més i a partir del 15 de febrer deixarà de ser operativa.

Més informació, totalment personalitzable

La pantalla principal d’smou mostra un mapa on es visualitza tota la informació. A més, l’app aporta un valor afegit de cara a l’usuari, ja que és totalment personalitzable. L’usuari podrà escollir els serveis i la informació que vulgui visualitzar en cada moment, a través d’uns filtres. La informació es mostra en un sistema de capes superposades al mapa, que fa que es tingui en tot moment, una visió clara i entenedora dels serveis que té a prop.

smou

A banda de facilitar l’obtenció dels tiquets de AREA de manera fàcil i còmode, smou ofereix molta més informació de serveis que l’ajudarà a escollir quina és la millor manera de moure’s per la ciutat segons les preferències personals, mostrant també la ubicació d’aparcaments i punts de recàrrega elèctrica públics, així com la oferta i localització de vehicles de mobilitat compartida a la ciutat.

En aquest sentit, el mapa mostrarà la ubicació dels 44 aparcaments municipals de la xarxa d’aparcaments B:SM, així com la informació completa de cadascun d’ells, com per exemple l’horari, les tarifes o els serveis dels que disposa. Un dels serveis que s’ofereixen als aparcaments són els punts de recàrrega per a vehicles elèctrics de la xarxa pública de recàrrega Endolla Barcelona, punts que també es poden trobar en superfície.

L’smou també mostrarà d’un sol cop d’ull si el punt de la xarxa pública de recàrrega està en un aparcament, i per tant permet carregar el vehicle mentre està estacionat, o si pel contrari es troba en superfície, el que permet carregar-lo fent una parada a la via pública. L’usuari podrà conèixer, a més de la ubicació, el número d’espais de recàrrega de cada un dels punts, si és específic per cotxe o moto, i el tipus d’endoll que s’hi pot connectar.

S’integra també el Sistema d’Informació a l’Usuari (SIU), que proporciona la predicció sobre la disponibilitat de les places d’estacionament de l’AREA a una destinació i hora concreta. Això suposa una millora directa en l’experiència de l’usuari pel que fa a la reducció del temps de recerca d’una plaça d’estacionament a la ciutat i, conseqüentment, impacta positivament al medi ambient ja que redueix el trànsit de proximitat i l’impacte de la contaminació.

La mobilitat compartida també estarà present a smou, amb la presència dels vehicles compartits de Drivy i el protagonisme de la bicicleta compartida. En aquest sentit, tota la informació referent al Bicing estarà inclosa dintre d’smou, mostrant la ubicació de les noves i velles  estacions i posant èmfasi en la transició cap al nou Bicing. A més, smou serà la única aplicació mòbil on es mostrarà tota la xarxa de carrils bici de la ciutat.

Com començar utilitzar a smou
La nova aplicació estarà disponible tant per dispositius iOS com Android, i es podrà descarregar de manera gratuïta. 

El registre es podrà fer de manera estàndard a través de la pròpia aplicació o de la pàgina web www.smou.cat

Aquelles persones que ja siguin usuàries d’apparkB només hauran de descarregar-se l’aplicació i iniciar sessió amb el mateix nom d’usuari i contrasenya que estaven utilitzant fins ara. El seu perfil es traspassarà d’una app a una altra de manera automàtica, i podran continuar gestionant els tiquets d’estacionament de la mateixa manera, a la vegada que obtindran accés als nous serveis i informació.