Nova zona DUM a la plaça Reial
01/06/2018

Des del l’1 de juny la plaça Reial forma part d’area DUM, el sistema que regula la Distribució Urbana de Mercaderies a Barcelona i que permet gestionar el temps de càrrega i descàrrega a través d’una aplicació mòbil.

El sistema d’area DUM, en funcionament des de març de 2015 a Barcelona, consisteix en utilitzar el telèfon mòbil per fer ús de les zones de càrrega i descàrrega. L’aplicació gratuïta areaDUM, disponible per Android i iOS, dóna informació sobre el temps que queda per finalitzar l’estacionament, ubica el vehicle en un mapa, permet conèixer la disponibilitat de places, ofereix un registre detallat de totes les operacions realitzades,  i manté un canal de comunicació directe entre l’usuari i el servei d’atenció al client.
Per fer ús de l’aplicació, caldrà descarregar-la, registrar-se i quan s’hagi rebut el missatge de confirmació s’haurà de validar. Existeixen dos tipus de compte: l’unipersonal per a usuaris particulars i el compte de flota, que permet gestionar i realitzar estacionaments d’una flota de vehicles per part d’un equip de treball.

Horari i regulació de la circulació DUM

L’horari de l’area DUM de la plaça Reial és de dilluns a divendres de 8-11 h i de 15-17 h i dissabtes de 8-11 h.
El nou sistema de distribució ve acompanyat d’una nova regulació de la circulació dels vehicles que realitzin tasques de distribució a la plaça Reial. Així, per tal que les tasques de càrrega i descàrrega afectin el menys possible als vianants i a l’activitat comercial de la plaça, s’ha habilitat dos espais diferenciats que facilitaran el procés. D’una banda, s’ha disposat un espai perimetral de la plaça,  a mode de rotonda, per a la circulació dels vehicles de distribució de mercaderies, i de l’altra, un espai destinat a la càrrega i descàrrega, entre el carril de circulació i l’espai central de la plaça, delimitat per pilones esfèriques i palmeres. A l’espai central de la plaça, està prohibit circular, parar o estacionar.

A més els transportistes també disposen de dues zones molt pròximes de suport a la distribució de mercaderies: el carrer Ferran, de dilluns a divendres de 8 a11 h i de 15 a 17h, i la plaça Sant Miquel, de dilluns a divendres de 8 a 11 h.

•    Descàrrega tríptic informatiu: Tríptic areaDUM
•    Per a més informació sobre app areaDUM: areaDUM
•    Per a més informació: Cliqui aquí