Novetats importants per als Residents de l’AREA pel 2018
22/12/2017

L’any 2018 comença amb novetats importants per als residents a zones d’estacionament regulat de Barcelona (AREA) amb targeta de resident. Aquestes novetats, recollides a l’Ordenança Fiscal 3.12, afecten els canals d'obtenció dels tiquets i a la seva duració, donat que a partir del 2 de gener de 2018 desapareixerà el tiquet trimestral de residents dels parquímetres. A partir d'ara, els canals per obtenir els tiquets de residents són:

App ONaparcar residents: des d’1 dia fins al darrer dia laborable de l’any

A partir del 29 de desembre de 2017 a les 20h, els residents de l’AREA usuaris de l’app ONaparcar residents podran començar a obtenir els seus tiquets pel 2018. La durada permesa dels tiquets emesos per l’app serà des d’1 dia fins al darrer dia laborable de 2018, com a màxim.

Utilitzant l’app mòbil gratuïta ONaparcar residents, no cal col·locar el tiquet acreditatiu al parabrisa del vehicle donat que, al ser un tiquet digital, aquest pot ser comprovat telemàticament, de forma completament segura i en temps real pel dispositiu de vigilància al carrer.

Parquímetres: des d’1 dia fins a 20 dies laborables

A partir del proper 29 de desembre de 2017 a les 20h, els residents de l’AREA podran començar a obtenir els seus tiquets pel 2018. La durada permesa dels tiquets emesos pel parquímetre serà des d’1 dia fins a un màxim de 20 dies laborables.

En aquest cas, s’ha de recordar que és obligatori i indispensable col·locar el tiquet acreditatiu del pagament de la taxa a la part  interna del parabrisa del vehicle, ben visible des de l’exterior i assegurant-se que totes les dades del tiquet són clarament visibles per poder comprovar la seva validesa.

Tarifa resident pel 2018

La tarifa per als residents de l’AREA durant l’any 2018 continuarà sent de 0,2 euros/dia. En el web www.areaverda.cat es pot consultar la tarifa 2018 que correspon a cada resident.

D’altre banda, cal recordar que la durada màxima permesa per vehicle de resident estacionat a la mateixa plaça a la seva zona autoritzada és de 7 dies naturals.

Episodis de Contaminació

En cas que hi hagi activat un episodi de contaminació, la tarifa per als residents no s’incrementarà. Tanmateix, l’Ajuntament podria limitar el nombre d’operacions d’estacionament els dies en què hi hagi.

Cal recordar que, en el cas de què un resident estacionés el seu vehicle en una zona d’estacionament regulat diferent a la seva durant un episodi de contaminació, a la tarifa base de l’AREA Blava o AREA Verda per a no residents corresponent, s’incrementarà la quantitat de 2 euros/hora en tots els cassos, excepte en els de vehicles classificats com Zero Emissions en què, excepcionalment, serà de 0,0 euros/hora.

Els vehicles classificats com a ECO tampoc pagaran recàrrec un cop entrin en funcionament els nous parquímetres digitals que permetran discriminar aquest tipus de vehicles. La data prevista d'entrada en funcionament d'aquests parquímetres és Maig 2018.