Cada vegada més persones paguen el parquímetre amb l'smou!
04/03/2022

L’app smou concentra ja el 40% dels pagaments de l’estacionament regulat a places blaves i verdes, tant de Barcelona com de l’Àrea Metropolitana. En total, més de 390.000 persones fan ús d’aquesta funcionalitat, amb la qual es generen un total de 18.000 operacions diàries.

D’aquesta manera, l’app es consolida com un canal còmode, pràctic i segur per fer els pagaments de l’estacionament, i substitueix l’ús del paper pel tiquet digital, tot contribuint a la sostenibilitat i cura del medi ambient.

 

El parquímetre al mòbil: a Barcelona i a 10 municipis més!

L’smou permet gestionar des del telèfon mòbil l’estacionament a les places blaves i verdes de la ciutat de Barcelona i de 10 municipis metropolitans (Badalona, Castelldefels, Esplugues de Llobregat, El Prat de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, Montgat, Santa Coloma de Gramenet, Sant Boi de Llobregat, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern), pagant només pel temps exacte d’estacionament. Gràcies a l’smou, no és necessari localitzar un parquímetre físic, ja que la pròpia aplicació actua com a tal. A més, l’app està integrada amb els parquímetres convencionals, fet que permet que les persones usuàries puguin finalitzar les seves operacions manualment si el dispositiu mòbil presenta alguna incidència o es queda sense bateria.

La regulació de l’estacionament a la ciutat

El sistema integral de regulació de l’estacionament a la via pública, AREA, és una de les eines essencials de la gestió de la mobilitat sostenible a la ciutat de Barcelona. Té com a  objectiu regular la demanda d’estacionament al carrer optimitzant l’espai disponible. Això disminueix els desplaçaments en vehicle privat i afavoreix l’ús de mitjans de transport més sostenibles i menys contaminants.

 

Una mobilitat més ordenada en una sola aplicació

L’smou posa a l’abast de cada persona, en única aplicació, multitud de serveis que promouen una mobilitat planificada, ordenada, segura, digital, connectada i integrada.  En només tres anys, ja són més de 500.000 les persones que fan servir l’aplicació cada dia per moure’s per Barcelona i l’Àrea Metropolitana.