Ampliació parcial de la zona d’estacionament regulat al Districte de Sants - Montjuïc
04/07/2022

A partir del 4 de juliol s’inicien els treballs de senyalització per a l’ampliació de la zona d’estacionament regulat de la Zona 10 al barri de Poble-sec fent la regulació d'uns quants carrers d'aquest entorn (carrers de l’entorn MNAC, c. Lleida i c. de la Foixarda) del Districte de Sants-Montjuïc. 


Ampliació de la Zona 10

Amb aquesta actuació els límits que formen la Gran Via de les Corts Catalanes, av. del Paral·lel, c. de Lleida, c. de Joaquim Blume, c. de la Guàrdia Urbana, pg. de Santa Madrona, pg. de l’Exposició, pg. de Miramar, camí de la Font-trobada, pg. de Montjuïc, pg. de Josep Carner, Pl. de les Drassanes, Ronda del Litoral, ctra. de Miramar, av. de Miramar, av.de l’Estadi, av. de Francesc Ferrer i c. de Mèxic, formaran part de la Zona 10 tot i què no es regularan tots els carrers, només els carrers de l'entorn MNAC, c. Lleida i c. de la Foixarda.

Les places que es regulen amb aquesta regulació parcial són 218 noves places Verdes i s’identifiquen amb pintura verda. Això significa que, amb l’objectiu de prioritzar l’estacionament dels residents, els vehicles dels no residents a la Zona 10 només podran estacionar un màxim de dues hores dins de l’horari de regulació que indiqui el senyal vertical corresponent i amb la tarifa d’area Verda que correspongui a l’etiqueta mediambiental del vehicle.

A més, està previst crear-ne 40 noves places d’area Motos, 207 noves places d’area Blava i 5 noves places Blaves Zona Bus.


Informació als residents 

Tots els residents d’aquesta ampliació que siguin titulars d’un vehicle enregistrat al seu domicili podran gaudir de la possibilitat d’estacionar a les places Verdes de la Zona 10 així identificades en el senyal vertical corresponent amb la Tarifa de Resident que correspongui a l’etiqueta mediambiental del seu vehicle.

Així, els residents empadronats a la zona que siguin titulars d’un turisme domiciliat a Barcelona no caldrà que facin cap gestió, a partir del 25 de juliol rebran als seus domicilis una carta informativa sobre la seva zona de resident i un fulletó informatiu sobre l’ús de l’estacionament com a resident. 

En el cas de nous residents empadronats dins dels límits d’aquesta ampliació i que tinguin dret a estacionar a l’AREA amb tarifa de resident, poden sol·licitar els seus drets d’estacionament de resident a l’Oficina Virtual de l’Ajuntament de Barcelona, trucant al 010 o, mitjançant la sol·licitud de cita prèvia, als Punts d’Atenció Ciutadana B:SM.


Obtenció dels tiquets 

Per obtenir els tiquets d’estacionament a la calçada com a resident, es recomana que els usuaris utilitzin l’aplicació mòbil gratuïta ONaparcar residents. Amb aquesta aplicació es poden obtenir tiquets des d’un dia i, com a màxim, fins a final d’any. Com que es tracta d’un tiquet digital, pot ser comprovat de forma segura i en temps real pel dispositiu del vigilant i, per tant, no és necessari utilitzar el parquímetre ni col·locar cap tiquet de paper al vehicle. Tot i així, si és necessari, es pot imprimir un rebut del pagament realitzat.

 

Calendari d’implantació

El calendari d’implantació previst és el següent:
• 04/07– 11/07: Pre-senyalització vertical al carrer indicant les dates en les quals no es podrà aparcar per dur a terme les obres de senyalització a cada carrer.
• 12/07 – 09/08: Actuació de senyalització horitzontal (pintura de les noves places al carrer), senyalització vertical (instal·lació dels senyals verticals de regulació) i instal·lació de parquímetres, segons dates establertes per a cada carrer.
• 25/07 – 31/07: Enviament postal de les cartes informatives als veïns inclosos dins d’aquesta ampliació de la Zona 10.
• 10/08/2022: Activació de les noves places de la Zona 10.

 

Per a més informació:

- Descàrrega del mapa de la Zona 10
- Descàrrega Tarifes Ambientals 2022
- Informació sobre Residents d’AREA 
- Informació de l’app ONaparcar residents 
- FAQs Residents