El 55% dels tiquets d’estacionament regulat són digitals
10/01/2023

El 55% de les persones que estacionen a Barcelona a les places Blaves i Verdes ho fan digitalment. En total, més de 477.000 persones fan ús del servei ‘Parquímetre’ de l’smou, que a finals de 2022 registra pics de més de 21.000 operacions diàries.


L’any 2022 l’smou s’ha consolidat com un canal de pagament digital còmode, pràctic i segur per fer els pagaments de l’estacionament, que substitueix l’ús del paper pel tiquet digital, tot contribuint a la sostenibilitat i cura del medi ambient.


Paga des de l’appEl 55% dels tiquets d’estacionament regulat són digitals

Gràcies a l’smou, no és necessari localitzar un parquímetre físic, ja que la pròpia aplicació actua com a tal. A més, l’app està integrada amb els parquímetres convencionals, fet que permet que les persones usuàries puguin finalitzar les seves operacions manualment si el dispositiu mòbil presenta alguna incidència o es queda sense bateria.

 

El parquímetre al mòbil: a Barcelona i a 10 municipis més

Amb l’smou pagues només pel temps exacte que aparquis a les places Blaves i Verdes de la ciutat de Barcelona i de 10 municipis metropolitans (Badalona, Castelldefels, Esplugues de Llobregat, El Prat de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, Montgat, Santa Coloma de Gramenet, Sant Boi de Llobregat, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern).


Descobreix tot el que pots fer amb el servei ‘Parquímetre de l’smou aquí.


La regulació de l’estacionament a la ciutat

El sistema integral de regulació de l’estacionament a la via pública, AREA, és una de les eines essencials de la gestió de la mobilitat sostenible a la ciutat de Barcelona. Té com a  objectiu regular la demanda d’estacionament al carrer optimitzant l’espai disponible. Això disminueix els desplaçaments en vehicle privat i afavoreix l’ús de mitjans de transport més sostenibles i menys contaminants.


Una mobilitat més ordenada en una sola aplicació

L’smou posa al teu abast, en única app, multitud de serveis que promouen una mobilitat planificada, ordenada, digital, connectada i integrada.  En menys de quatre anys, ja són més de 765.000 les persones que fan servir l’aplicació per moure’s per Barcelona i l’Àrea Metropolitana.


Actualment, entre d'altres serveis i funcionalitats, l’app smou et permet:

  • Gestionar i pagar els teus tiquets d'estacionament a les places Verdes o a les exclusives per a residents de Barcelona ciutat.
  • Accedir als Aparcaments B:SM per lectura de matrícula, sense agafar tiquet ni passar pel caixer.
  • Conèixer la ubicació i informació en temps real de les places lliures dels aparcaments subterranis de la ciutat de Barcelona.
  • Reservar i agafar el Bicing, així com conèixer la seva predicció de disponibilitat.
  • Consultar els carrils bici que hi ha a la ciutat i traçar el recorregut més adequat per pedalar.
  • Carregar els vehicles elèctrics amb Endolla Barcelona.
  • Localitzar al mapa de l’app, totalment personalitzable, els operadors de cotxe, moto i bici sharing de la ciutat de Barcelona.
  • Consultar els horaris, les parades i estacions de Metro, Bus TMB, TRAM, Bus de la xarxa metropolitana, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i Rodalies de Catalunya.
  • Crear rutes personalitzades amb "Com s'hi arriba" utilitzant transport públic, bicicleta i cotxe per anar d'un lloc a un altre de Barcelona i l'Àrea Metropolitana.

 

L’app seguirà creixent amb l’objectiu de millorar i facilitar-te la teva mobilitat personal.

 

Descarrega't l'smou a Google Play o a l'App Store