Nous parquímetres Barcelona
22/11/2019

S’han iniciat les tasques d’instal·lació dels nous parquímetres que han de substituir als que fins ara estaven donant servei a la ciutadania. Es tracta d’un model de parquímetre innovador i que s’ha desenvolupat i dissenyat especialment per a Barcelona, tenint en compte les necessitats concretes de la ciutat. D’aquesta manera, s’ha aconseguit desenvolupar un parquímetre que està totalment preparat per assumir els reptes que exigirà la mobilitat del futur.

Com són els nous parquímetres?

Els nous parquímetres aporten diverses millores centrades en la millora de l’experiència de l’usuari. El que primer destaca és el seu disseny més modern i accessible, amb una pantalla a color molt més gran i tàctil, millorant-ne la comunicació i la usabilitat per part de l’usuari. També millora el procés de pagament, ja que s’incorpora per primera vegada la tecnologia contactless pel pagament amb targeta i dispositiu mòbil, el que suposa un augment de la facilitat d’ús i la seguretat.

Sense necessitat de tiquet de paper

Una de les millores més destacades és que, a partir d’ara, no serà necessari imprimir el tiquet d’estacionament regulat ni haver d’anar a deixar-lo al cotxe. En el moment d’obtenir un tiquet d’estacionament regulat ja s’introduirà la matrícula del vehicle i, un cop pagat, l’estacionament quedarà enregistrat, amb el consegüent estalvi de temps i paper que això comporta.

Un cop gestionada la introducció de matrícula i el pagament, l’usuari no necessitarà fer res més, ja que els vigilants d’AREA podran comprovar en els seus dispositius mòbils que la matrícula corresponent al vehicle estacionat té un tiquet vigent.

Sostenibilitat ambiental

La contribució a la millora de l’aire és un altre dels objectius dels nous parquímetres de Barcelona. En aquest sentit, incorporen el reconeixement del distintiu ambiental de la DGT assignat a cada vehicle, destriant també aquells amb distintiu Zero Emissions i ECO. A més, també estan preparats per aplicar el component variable de la taxa de l’estacionament regulat en cas d’Episodi de Contaminació Atmosfèrica; mentre duri l’Episodi, la taxa augmenta 2 euros/hora, excepte pels vehicles ECO que es manté la taxa, i pels vehicles Zero Emissions, que és bonificada al 100%.

Més de 2.000 nous parquímetres a la ciutat

La substitució dels parquímetres actuals es produirà en dues fases i minimitzant al màxim l’impacte a la ciutadania. La primera fase consistirà en la col·locació d’un total de 2.068 parquímetres, la gran majoria dels quals mantindran la mateixa localització que els antics, mentre que hi haurà 29 que es desplaçaran per adequar la seva ubicació a les necessitats dels usuaris. La segona fase consistirà en la retirada de parquímetres antics que no seran substituïts.

Les tasques d’instal·lació dels nous parquímetres es realitzaran als 10 districtes de manera esglaonada i, prèviament a la realització dels treballs d’adequació, se senyalitzaran i acotaran les zones que corresponguin. La substitució d’un parquímetre, de manera individual, es fa de forma ràpida, realitzant la retirada de l’antic, la col·locació del nou i el reacondicionament del paviment, en cas que sigui necessari.

Està previst que les tasques de renovació hagin finalitzat completament al primer trimestre de 2020.

 

Per a més informació sobre parquímetres i tutorials sobre el seu funcionament: feu clic aquí