Vehicles zero emissions

zero emissions

Què és un vehicle Zero Emissions?

Tenen la consideració general de vehicles Zero Emissions amb el distintiu blau d'emissions 0 de la DGT aquells vehicles (moto, cotxe o furgoneta) classificats en el Registre de Vehicles de la DGT com a vehicles elèctrics de bateria (BEV), vehicles elèctrics d'autonomia extensa (REEV), vehicles elèctrics híbrids endollables (PHEV) amb una autonomia mínima de 40 quilòmetres o vehicles de pila de combustible.

Com sol·licitar la targeta de vehicle elèctric?

Demana la teva targeta de vehicle elèctric al web Endolla.Barcelona, a l'apartat de Contacte.

 

Què és el servei Endolla de Barcelona?

Endolla és el servei de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics de la ciutat de Barcelona. Amb aquest servei es pot recarregar el vehicle elèctric de forma còmoda i ágil en diferents estacions de la ciutat.

Per a més informació, visita el web: Endolla.barcelona

 

Com funciona el servei Endolla de Barcelona?

Per poder-ne fer ús d'aquest servei és necessari registrar-se a l'aplicació smou.

Smou és l'app de Barcelona que t'ajuda a moure't per la ciutat, posant a la teva disposició informació i serveis de mobilitat per facilitar els teus desplaçaments. A més amb smou, pots activar els punts de recàrrega de vehicles elèctrics de la ciutat i conèixer la seva localització.

  • Descarrega't l'app smou.
  • Registra les teves dades i crea el teu compte d'usuari.
  • Activa el servei Endolla i carrega als punts de recàrrega de la ciutat.
  • I si tens la targeta de vehicle elèctric, pots vincular-la al teu usuari i vehicle.

Amb smou, podràs reservar els punts de recàrrega del carrer amb una antelació de 20 minuts, seleccionant el punt en el mapa i prenent l'opció de reservar.

Sóc un resident i tinc un vehicle Zero Emissions. He de pagar a l'AREA?

Si és resident i té un vehicle Zero emissions, haurà de pagar la tarifa corresponent per a aquest vehicle a la seva zona de residència, sempre que es compleixin els requisits establerts per a l'obtenció dels Drets d'Estacionament de Resident de l'AREA d'acord amb allò que determina l'Ordenança fiscal 3.12.

Tinc un vehicle Zero Emissions però no soc resident. Quins beneficis tinc a l'AREA?

Per tenir accés als avantatges que dóna el fet de tenir un vehicle Zero Emissions, cal que aquest compleixi tots els requisits necessaris i estigui així reconegut per la DGT.

Amb l'etiqueta mediambiental Zero Emissions, es podrà beneficiar de la tarifa excepcionalment bonificada al 100% en estacionar en places d'area Blava de la ciutat, segons la regulació horària de cada zona. En cas de vehicles dels que no es pugui disposar de les dades necessàries per a la determinació de la classificació del vehicle, la bonificació no aplicarà.

Com he d’operar?

Un cop hagi estacionat el seu vehicle Zero Emissions a la plaça Blava desitjada, per obtenir un comprovant amb una tarifa excepcionalment bonificada al 100% per al temps que necessiti i que, com a màxim, serà la que determina la regulació (normalment és de 2 hores), haurà d'obtenir el corresponent comprovant digital ja sigui a través de l'app smou o del parquímetre físic del carrer.

En cas d'aparcar com a resident en places Verdes o Exclusives Residents de la seva zona, per obtener un comprovant amb la tarifa de resident que correspongui a l'etiqueta medioambiental del seu vehicle per als dies que necessiti, haurà d'obtenir el corresponent comprovant digital a través de l'app smou o del parquímetre físic del carrer.

En qualsevol cas, comprovi sempre la senyalització vertical.

Més informació sobre el vehicle Zero Emissions i la seva targeta

Per a més informació sobre el vehicle elèctric i el servei de recàrrega, visita el web: Endolla.Barcelona